Užij si svátek Sv. Martina venku a v pořádným stylu! Přinášíme vám tradiční a poctivou Svatomartinskou husičku se zelíčkem a knedlíčkem, připravenou od základu v Podkrkonoší. Jelikož každý chce vždycky stehno, tak u nás vyhráváte opravdu všichni. Základem je vykostěné husí stehno pečené na páře, doplněné o ručně dělané červené zelíčko a špalíčky z bramborového těsta. Porce 450g zajistí, že už se potom můžete vesele relaxovat u ohně v lese a užívat si BUSHCRAFT plnými doušky! Adventure Menu připravilo jídlo na cesty v limitované sváteční edici. Adventure Menu umožní příznivcům tradičního českého jídla vychutnat si sváteční oběd v přírodě. Trutnovský výrobce hotových jídel na cesty u příležitosti svátku svatého Martina upekl svatomartinské husy se zelím a knedlíkem. Celkem 450 gramové porce pak, bez použití umělých konzervantů, zasteriloval do sáčků, v nichž má pokrm při pokojové teplotě trvanlivost minimálně 3 roky. ,,Jídlo stačí jen ohřát a můžete si ho užít kdekoliv, na oblíbené vyhlídce nebo třeba na rybách. Ušetříte čas strávený v kuchyni a kombinace oblíbené aktivity s gastronomickým zážitkem je k nezaplacení,” říká Radek Slabý, zakladatel a majitel Adventure Menu. Složení: husí stehno bez kosti (37%), bramborové špalíčky (26%) (brambory, pšeničná mouka, pšeničná krupice, vejce, sůl), červené zelí hlávkové (36%), cukr, ocet, cibule, řepkový olej, pšeničná mouka, kmín, sůl. Informace pro alergiky: výrobek obsahuje lepek. Nutriční hodnody - 100 g / 1 balení / DDD Nutriční hodnoty 100 g Porce 450g Energetická hodnota kcal 179 806 Energetická hodnota kJ 900 4048 Tuk g 12,7 57,3 Nasycené tuky g 3,2 14,5 Bílkoviny g 8,3 37,5 Sacharidy g 7,1 31,9 Cukry g 0,4 1,8 Sůl g 1,1 5,0 Představení produktu na BUSHCRAFTportal. cz ZDE Tradiční sváteční oběd netradičně – bushcraftově Sbíhají se ti sliny, když si představíš dozlatova pečenou husičku s knedlíkem a zároveň jsi outdoorák tělem i duší? Tak to ti udělá radost nová limitovaná edice Adventure Menu, která přichází na trh u příležitosti svátku svatého Martina. Adventure Menu do svého podzimního „meníčka” zařadilo tradiční svatomartinskou husu se zelím a knedlíkem. Husa bude pečená klasicky na kmíně a klasickou metodou našich babiček bude i konzervována, čili sterilizována bez použití jakýchkoliv umělých konzervantů. Kdo že byl svatý Martin a proč se 11. 11. peče právě husa? Martin byl původně voják, který během svého života šířil křesťanství a následně se stal biskupem. Ve Francii zakládal první kláštery a mezi lidmi byl velmi oblíbený. Známá je pověst o tom, jak mečem rozpůlil vlastní plášť, aby se o něj mohl podělit s žebrákem. Říká se, že se ze skromnosti ani nechtěl stát biskupem, a tak se před svým zvolením schovával mezi husami. Ty ho ale prozradily a z tradice tak v období kolem jeho svátku končí na pekáči. Prozaičtější je pak vysvětlení spočívající v tom, že se husy obvykle pekly v listopadu před adventním půstem, a tak si je lidé jednoduše spojili se svátkem svatého Martina. Ten se připomíná 11. 11. , tedy v den, kdy byl Martin pohřben a dostal se do nebe.