Logo Logo
Kovaná pánev Petromax Iron Pan 28cm
Kovaná pánev Petromax Iron Pan 28cm
Krátky popis Unikátní produkt Kovaná pánev Petromax Iron Pan 28cm od výrobce Petromax u nás najdete výhodně od 1690 Kč.
Obvyklá cena
  • 1690
Výrobce/Značka
Petromax
EAN 4250435701270
Hodnocení
(Celkem 22 hodnocení )
Kovaná pánev Petromax Iron Pan SP28 Kus kvalitního kovaného železa - to je pánev Petromax Iron Pan, která má vynikající tepoelnou vodivost a díky ní můžete připravovat perfektní steaky ať už v přírodě nebo doma. Pánev lze snadno používat na všech typech sporáků nebo otevřeném ohni a připravíte díky ní velmi chutné pokrmy ať jste kdekoliv. Na unikátním strukturovaném povrchu se vytvoří po prvním použití patina, která je chrakteristická pro železné, kované pánve a díky patině chrání železný povrch a zvyšuje životnost samotné pánve. POZOR - PŘED PRVNÍM POUŽITÍM JE NUTNO PÁNEV VYPÁLIT "Návod jak na vypálení ocelové pánve to najdete v textu níže!" Jakmile začnete pánev Petromax Iron Pan používat, nebudete chtít své masové speciality připravovat jinak. Alespoň u nás to tak je a i když nejde o žádný "gramařský" kousek, bude Vám tato pánev skvělým společníkem a nutností pro všechny masožravce. Technická specifikace: Průměr horního okraje (cca): 28 cm Průměr dna (cca):  21 cm Hmotnost (cca): 1500g DOPORUČENÝ ZPŮSOB PÉČE A ÚDRŽBY OCELOVÉ PÁNVE: Při dodržení doporučení způsobu péče a údržby není nutné pánev po každém použití umývat. Stačí odstranit olej a pánev dosucha vytřít např. papírovým ubrouskem. - Nikdy pánev neumývejte v myčce na nádobí! - Na čištění nepoužívejte drátěnky nebo písek apod. - Po umytí nikdy nenechávejte pánev odkapat, ale ihned ji osušte a lehce potřete stolním olejem. - Pánev musí zůstat mastná, pokud není, potřete ji lehce stolním olejem. Jinak zrezne! - Pánev nesmí být uchovávána ve vlhkém prostředí. - Při používání dochází vlivem tepla a oleje k různému zabarvení pánve. V žádném případě se nejedná o vadu výrobku. Koroze je přirozenou reakcí železa na vlhkost a nelze na ni uplatňovat záruku. - Rukojeť může být při pečení horká, používejte proto ochranné rukavice. - Používaná plotna musí být větší než průměr pánve. Při prvotním vypálení se nebude pánev kroutit a deformovat, čímž by došlo k trvalému znehodnocení. DOPORUČENÉ ZPŮSOBY VYPÁLENÍ OCELOVÉ PÁNVE: a) Pomocí oleje a syrových brambor - Pokryjte dno pánve dostatečně olejem a do rozpáleného oleje přidejte nahrubo nakrájené plátky syrových brambor se lžičkou soli - Pečte brambory tak dlouho, až brambory zčernají a dno pánve ztmavne - Odstraňte obsah a pánev důkladně vyčistěte - Nyní máte pánev připravenou k použití - Případnou korozi vyčistíte 20% citronovou nebo 25% octovou esencí a pánev opět výše uvedeným způsobem vypalte - Čím déle budete pánev používat, tím bude tmavší a o to méně oleje na smažení použijete. b) Pomocí soli - Na pánev průměru 28 centimetrů potřebujete kilo soli. - Sůl nasypte zhruba do poloviny pánve. Sůl pln funkci rovnoměrného roznašeče tepla. - Zapněte sporák na nejvyšší stupeň a zahřívejte sůl v pánvi. Neděste se, z pánve se bude kouřit a vaše krásná nová pánev začne měnit barvu, bude černat nebo modrat. - Nakonec nechte pánev zcela vychladnout, vysypte sůl a vymastěte ji.
Dostupnost out of stock
Další produkty od výrobce Petromax
Další produkty v kategorii Outdoor pánve